Om websiden.

Sønderbro Teater

Indledning, og om "Syven" og Anders Henriksen Carl Henriksen 1902-06 Victor Wulff 1907-15 Axel Frische 1915-21 Eyvind Kornbeck 1921-24
Martin Jensen 1924-27 Kai Paaske 1927-28 Carl Alstrup 1928-29 Gunnar Hansen 1929-30 Delingsspillerne 1930-31 Slutning 1931-32

Sidst opdateret: 22/04/2019.
Lidt om websiden.

Nogle få bemærkninger.

Websiden er endnu kun en begyndelse til en fortælling om Sønderbros Teater. Bag hele denne historie ligger der et utal af avisudklip, og en lang række gamle teaterbøger og tidsskrifter og ugeblade og almindelige opslagsbøger og leksikoner og noder, og så selvfølgelig meget af alt hvad det har kunnet skaffes af materiale fra biblioteker og arkiver.
Der vil gå en rum tid før hele beretningen om teatret er nogenlunde "færdig".

Websidens udseende og layout er også kun en begyndelse, og vil løbende blive ændret til noget forhåbentlig bedre.

Ophavsret.
Det er tilstræbt at undgå brug af billeder og andet materiale, der tydeligvis kan være ophavsret på. Det er også tilstræbt at begrænse avis og bog-citater fra navngivne personer til det minimale.
Hvis du alligevel mener, at jeg i denne fortælling har krænket noget som du har ophavsret til, så mail straks tilbage, og vi kan så enten prøve at finde en ordning, eller jeg undskylder - og fjerner selvfølgelig straks alt hvad du mener der er dit.

Videnskabelig?
Til spørgsmålet om websiden vil være streng videnskabelig, må der svares: formentlig ikke, men forhåbentlig saglig nok, og også læselig. Det sidste i erkendelse af, at ved at gøre det skrevne til en "fortælling", går det videnskabelige tabt.

På spørgsmålet om hvorvidt denne webside vil ende med at indeholde alt om Sønderbro Teater, må der også svares nej. Det er selvfølgelig heller ikke alle teateropførelserne her bliver omtalt, men derimod kun premiererne, og enkelte af repremiererne.
Heller ikke alle skuespillerne får en omtalte, og mange bliver således kun nævnt ved navn. Her må der opfordres: søg på navnene på Nettet, så vil det i mange tilfælde være muligt at finde lidt mere om hver enkelt skuespiller, eller skuespil.
Og ydermere så slutter denne fortælling ved Sønderbro Teaters lukning efter sæsonen 1931-32.
Genåbningen i 1932, og tiden efter som det nye anderledes forlystelsessted: "Hollænderbyen", bliver der således næsten ikke fortalt om.
Det må der en ny "fortælling" til.

Links.
Vedrørende links ud herfra websiden, og ud til Internettet, så er det tilstræbt kun at linke ud til offentlige websteder, eller lignende websteder hvor der ikke forekommer, eller ikke vil forekomme, for mange reklamer, og eller overdrevne pengeindsamlinger.
Desværre giver det på enkelte områder nogle begrænsninger.
F.eks. bliver her ikke linket ud til det censurerende og reklamebefængte YouTube, hvor der ellers af og til ville kunne findes enkelte musikeksempler.
Her bliver heller ikke linket ud til Wikipedia. Webstedet begyndte for mange år siden som en genial ide, men mangel på egentlig ansvar for de enkelte artikler, har udviklet Wikipedia til at blive en vildtvoksende busk; hvad der kan læses i dag, kan meget vel blive ændret i morgen. Af og til dukker der også flere Wikipedia-sider op om det samme emne. Og ligeledes er der om samme emne, ofte forskellig omtale af emnet på de forskellige sprog.
Derimod har enkelte byer oprettet selvstændige Wiki-websider, og de fungerer godt, og efter hensigten, og disse bliver der linket til. Et godt eksempel er AarhusWiki.
Men det er da selvfølgelig muligt selv at søge på nogle af de navne og titler der nævnes her på websiderne.:-)

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer eller kritik, så kan du sende en mail, eller du kan skrive en kommentar nederst her på websiden

Henning Jensen.

Herunder kan du læse kommentarer. Nyeste kommentar er øverst.

Henning Jensen - 27/03/2019/10:26:35
Et testforsøg mere.
--------------------
Henning Jensen - 20/03/2019/07:06:59
Herunder kan du skive en kort besked, bliver vist her på websiden.
--------------------

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Og her kan du skrive en kommentar:

Alle fire felter skal udfyldes. Koden du skal bruge er navnet på den 2. måned i året skrevet med småt.
Dit navn:

Din mailadresse:
  Mailadressen bliver ikke vist.
Din kommentar:

Skriv koden:
 

Masker
Sønderbro Teater 2019 | Siden er sidst opdateret: 22/04/2019. | Skriv en kommentar | Send en mail...